Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana za predsjednicu HKIG

Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana za predsjednicu HKIG

Poštovane kolegice i kolege,

na konstituirajućoj Skupštini HKIG-a, održanoj u Opatiji u subotu, 21. siječnja. , dipl. ing. građ Nina Dražin Lovrec izabrana je za predsjednicu naše Komore i to u drugom mandatu (2022. – 2026.)

„Fokus mog drugog mandata bit će osnaživanje položaja  građevinske struke u RH kao i još snažnije zastupanje interesa više od 7000 članova Komore. Program za iduće četverogodišnje razdoblje, a koji sam predstavila na izbornoj Skupštini HKIG, uključuje i niz aktivnosti kojima ćemo utjecati na kvalitetu pružanja usluga i radova u graditeljstvu te aktivnosti u samoj Komori poput primjerice opsega usluga koje HKIG pruža, a kojima ćemo povećati zadovoljstvo naših članova.  Pred nama su izmjene Zakona o obnovi za koje vjerujemo da će značajno ubrzati obnovu. Puno posla je pred nama svima i trebamo ga čim kvalitetnije odraditi“, rekla je Dražin Lovrec. 

Program rada koji je Dražin Lovrec predstavila na Skupštini možete pogledati ovdje: https://ninadrazinlovrec.com.hr/program/

Upravni i Nadzorni odbor

U Opatiji je izabran i novi Upravni odbor HKIG-a čiji su članovi:

 • mr.sc. Miroslav Blanda, dipl.ing.građ.
 • Dinko Čondić, dipl.ing.građ.
 • dr.sc. Danko Holjević, dipl.ing.građ.
 • mr.sc. Dragan Kovač, dipl.ing.građ.
 • Rodoljub Lalić, dipl.ing.građ.
 • Branko Poljanić, dipl.ing.građ.
 • Berislav Rupčić, dipl.ing.građ.
 • Jurica Vrdoljak, dipl.ing.građ.

Nadzorni odbor :

 • dr.sc. Stjepan Lakušić, dipl.ing.građ.  predsjednik
 • dr.sc. Mehmed Čaušević, profesor emeritus, član
 • Čedo Radić, dipl.ing.građ., član

Prva žena na čelu Komore

Podsjetimo, Dražin Lovrec izabrana je 2018. godine za predsjednicu HKIG u prvom mandatu od 2018.-2022. godine te je ujedno bila i prva žena na čelu Komore inženjera građevinarstva. U navedenom razdoblju Komora je postala lider u zastupanju interesa inženjera građevinarstva, te osnažila poziciju građevinske struke i inženjerske djelatnosti u društvu. U proteklom četverogodišnjem mandatu Dražin Lovrec dovršena je tranzicija u e-Komoru i digitalizacija cijelog poslovanja.  

Ne smije se zaboraviti niti ogroman doprinos Komore i njezinih članova nakon potresa za što je Dražin Lovrec dobila i posebno priznanje Hrvatskog saveza građevinskih inženjera za osobit društveni doprinos. Predsjednica HKIG dobitnica je i dva KOLOS-a, najvažnije nagrade u sektoru građevinarstva i to 2011. godine za projekt Arena Centar u Zagrebu te 2014. za projekt Novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Dipl. ing. građ. Nina Dražin Lovrec 2021. izabrana je za potpredsjednicu ECEC-a, Europskog vijeća inženjerskih komora koje ima 16 redovnih i četiri pridružene zemlje članice.

Ukoliko ne želite da ovaj e-newsletter stiže na vašu e-mail adresu, molimo vas da se odjavite.