Webinar: Prva hrvatska konferencija o potresnom inženjerstvu

Webinar: Prva hrvatska konferencija o potresnom inženjerstvu

Prva hrvatska konferencija o potresnom inženjerstvu (1st Croatian Conference on Earthquake Engineering, 1CroCEE) je organizirana s osnovnim ciljem da okupi reprezentativne stručnjake koji bi svojim znanjem pokušali pomoći obnovi potresom pogođenih područja. Brojni stručnjaci su se spremno odazvali i trenutno program skupa broji oko 180 radova iz 26 zemalja

Program skupa je uključen u stručno usavršavanje prema Pravilniku o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i gradnje (Narodne novine, br. 55/2020) i vrijedi ukupno 33 školska sata. Sponzorstvom Hrvatske komore inženjera građevinarstva je ostvaren popust na registraciju od 50% u odnosu na cijene na konferenciji. Možete se prijaviti za sudjelovanje na daljinu (on-line) putem sljedeće poveznice: 

REGISTRIRAJTE SE ZA STRUČNO USAVRŠAVANJA

Predavanja će biti u 4 paralelne sekcije koje su tematski raspodijeljene. Sva predavanja će biti snimljena i moći će se pregledavati naknadno ukoliko se registrirate.

Iz programa posebice izdvajamo:

  • Pozvana predavanja vodećih svjetskih stručnjaka (jutarnji i večernja sekcija)
  • Stručni dan (24.3. - izdvojeni stručniji radovi u nizu predavanja).
  • Blok19 (23.3.  prezentacija pilot projekta obnove Grada Zagreba)
  • Ambasadorska sekcija (24.3. - prijenos znanja iz svijeta vezano za seizmički certifikat)
  • Prezentacija monografije/knjige (22.3. - POTRESNO INŽENJERSTVO Obnova zidanih zgrada)

1CrooCEE će se održati u „hibridnom“ obliku, točnije sudjelovati je moguće „on-site“ i „on-line“. Međutim, obzirom na trenutne epidemiološke mjere, sudionici se potiču na sudjelovanje na daljinu. S mjesta događanja (Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, učionice 121, 219 i velika predavaonica) konferenciju će prenositi vanjska agencija uz korištenje vlastite tehničke opreme. Većina predavača izložit će (u trajanju od 10 minuta) svoj rad u prijenosu u živo (ponuđena je mogućnost prethodnog snimanja predavanja od strane samog autora rada ili od strane agencije), nakon čega slijedi rasprava sudionika (glasovno i putem chata). Moderator svake sekcije nalazit će se u jednoj od tri učionice na Građevinskom fakultetu te koordinira tijek sekcije prateći aktivnost on-line i on-site sudionika. Službeni jezik konferencije je engleski, a simultani prijevod osiguran je samo tijekom ceremonije otvaranja.

Ukoliko ne želite da ovaj e-newsletter stiže na vašu e-mail adresu, molimo vas da se odjavite.