Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

KOLOS

Nagrade za 2015.

11. lipnja u Opatiji u sklopu Dana ovlaštenih inženjera građevinarstva uručeni su KOLOSI - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unapređivanju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i u svijetu; za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnosti.

Upravni odbor Komore prisjećajući se mnogih, koji su svojim znanjem, trudom i vještinama, pridonijeli razvoju i rastu građevinske struke u Hrvatskoj, donio je odluku da se Kolos za životno djelo za 2015. godinu dodijeli dr.sc. Petru Đukanu i dr.sc. Zlatku Šavoru, dipl.ing.građ.

Mladen Pavić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske uručio je nagrade za životno djelo i na kraju čestitao svim dobitnicima nagrada.

Nagrade za izuzetna dostignuća u struci po strukovnim smjerovima dobili su:

Geotehnika - za Glavni građevinski i izvedbeni projekt zida od armiranog tla - Državna cesta D8 - Sveti Kuzam - Križišće

  • Luka Sorić, dipl.ing.građ.
  • Gordan Plepelić, dipl.ing.građ.

Konstrukcije - za Projekt nosive konstrukcije zgrade u Strojarskoj u Zagrebu

  • dr.sc. Josip Galić, dipl.ing.građ.

Prometnice - za Projekt dionice D8 - Sveti Kuzam - Križišće

  • Mladen Grbac, dipl.ing.građ.

Organizacija i stručni nadzor građenja - za Rekonstrukciju Hotela Park u Splitu

  • Mirjana Čagalj, mag.ing.aedif.

U ime Hrvatske komore inženjera građevinarstva, čestitamo dobitnicima nagrada i zahvaljujemo na njihovom doprinosu razvoju građevinarske struke ali i ukupnom razvoju Hrvatske.