Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Centar za mirenje

Preporučene klauzule centra za mirenje

Fakultativno mirenje

(Klauzula koja slijedi nakon klauzule o nadležnosti arbitražnog ili državnog suda)

Bez obzira na arbitražni (sudski) postupak prema prethodnoj odredbi, stranke mogu sporove iz prethodne odredbe pokušati riješiti mirenjem u skladu s važećim Pravilnikom o mirenju Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Obveza razmatranja mogućnosti mirenja

(Klauzula koja prethodi klauzuli o nadležnosti arbitražnog ili državnog suda)

U slučaju sporova iz ovog ugovora ili u vezi s njim, uključujući i sporove koji se odnose na pitanja njegovog valjanog nastanka, povrede ili prestanka, kao i na pravne učinke koji iz toga proistječu, stranke će najprije zajedno razmotriti mogućnost rješavanja tih sporova mirenjem u skladu s važećim Pravilnikom o mirenju Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Obvezno mirenje u određenom roku

Svi sporovi koji proizlaze iz ovog ugovora ili u vezi s njim, uključujući i sporove koji se odnose na pitanja njegovog valjanog nastanka, povrede ili prestanka, kao i na pravne učinke koji iz toga proistječu, uputit će se na mirenje u skladu s važećim Pravilnikom o mirenju Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Ako ti sporovi ne budu riješeni mirenjem u roku od (30) dana od dana podnošenja prijedloga za pokretanje postupka mirenja ili u drugom roku o kojem se stranke dogovore, stranke neće imati nikakvih obveza prema ovoj odredbi.