Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

HKIG seminari

Arhiva seminara 2023.

Webinar: Energetska obnova graditeljskog naslijeđa

23. studenog 2023.

Pozivamo Vas na drugo predavanje "Energetska obnova graditeljskog naslijeđa", koje će se održati u četvrtak, 23.11.2023. od 16:00 do 17:30 sati.

U temeljima zelenog europskog plana kao ključna inicijativa za poticanje energetske učinkovitosti i postizanje planiranih ciljeva zelene tranzicije ističe se obnova javnih i privatnih zgrada. Prednost se daje poboljšanju energetske učinkovitosti zgrada i razvoju energetskog sektora koji se uglavnom temelji na obnovljivim izvorima energije. Cilj plana je udvostručiti godišnju stopu energetske obnove zgrada do 2030. godine.

S obzirom na brojnost zgrada na koje se primjenjuju odgovarajuće mjere zaštite kulturnih dobara, imeprativna energeska ovnova graditeljskog naslijeđa usmjerena je na poboljšanje enregetske učinkovitosti, ali i obvezu očuvanja kulturno-povijesnih vrijednosti naslijeđa. Predavanje će obuhvatiti primjenu odgovarajućih smjernica, odnosno alata za realizaciju Novog europskog Bauhausa i Europskog zelenog plana za energetsku obnovu zgrada na koje se primjenjuju odgovarajuće mjere zaštite kulturnih dobara.

Predavač:

dr.sc. Marijana Sironić, dipl.ing.arh.

Prijava:

Prijava sudionika putem Internet stranice: https://prijava.hkig.hr

Stručno usavršavanje:

Sudionici webinara ostvaruju pravo na 2 akademska sata u okviru stručnog usavršavanja za obveznike.

Kotizacija:

Nema kotizacije

Ostale vijesti 2023.