Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

HKIG seminari

Aktualni seminari

Webinar: Osnove pripreme i provedbe EU projekata

23. svibnja 2024.

Hrvatska Komora inženjera građevinarstva organizira webinar koji će se održati u četvrtak, 23.5.2024. s početkom u 16:00 sati.

Priprema i provedba projekata koji se financiraju EU sredstvima sveobuhvatan je proces koji se odlikuje brojnim specifičnostima. Za uspješnu prijavu potrebna je ozbiljna priprema, koraci i metode, kojima će se projekt vrednovati i ocjenjivati. Ponajprije će se analizirati trenutno stanje i prepoznati problemi koji se žele riješiti, te temeljem toga utvrditi ciljevi, čije će ispunjenje provedba projekta omogućiti. Definiranje projektnih ciljeva, rezultata i aktivnosti, bit će podloga za vremenski i financijski plan aktivnosti, te utvrđivanje ključnih aspekata održivosti projekta.

U slučaju uspješne prijave, slijedi dodjela Ugovora o bespovratnim sredstvima. Time započinje faza provedbe, koja je jednako važna i zahtjevna, jer bespovratna sredstva to zaista i postaju tek po zatvaranju projekta, što je u pravilu nekoliko godina po dovršetku svih aktivnosti, i to ako je čitav postupak proveden u skladu sa svim EU procedurama i bez utvrđenih nepravilnosti.

Tematske cjeline:

  • Razvoj projektnog prijedloga - Što je projekt, obilježja i posebnosti EU projekata. Upravljanja projektnim ciklusom (PCM). Razvoj i definiranje logičke matrice. Procjena projekta i metode za procjenu (SWOT, FS, CBA i ...) Aktivnosti, Pokazatelji i proračun projekta, vremenski plan..
  • Prijava i provedba projekta - Izrada projektne prijave. Ugovor o bespovratnim sredstvima. Upravljanje provedbom. Izvješćivanje o napretku projekta. Evaluacija. Financijsko zatvaranje. Provjera održivosti rezultata

Cilj predavanja je upoznati polaznike s najvažnijim aspektima pripreme i provedbe EU projekata - od razvoja projektnog prijedloga, postupaka potrebnih za uspješnu prijavu koja će omogućiti dodjelu Ugovora o bespovratnim sredstvima, preko faze provedbe koja će rezultirati ispunjenjem ciljeva i ostvarenjem planiranih rezultata, pa i s izazovima koji se mogu očekivati.

Predavači:

Ana Marić, Jasna Kancir

Prijava:

Prijava sudionika putem Internet stranice: https://prijava.hkig.hr

Stručno usavršavanje:

Sudionici webinara ostvaruju pravo na 3 akademska sata iz stručnog područja u okviru stručnog usavršavanja za obveznike

Kotizacija:

Nema kotizacije

Ostale vijesti 2024.