Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

HKIG seminari

Aktualni seminari

Webinar: Uvod u sustav EU Fondova

14. ožujka 2024.

Hrvatska Komora inženjera građevinarstva organizira webinar koji će se održati u četvrtak, 14.03.2024. s početkom u 16:00 sati.

Europski fondovi su financijski instrumenti za provedbu javnih politika Europske unije u zemljama članicama. Republici Hrvatskoj postali su dostupni njezinim ulaskom u punopravno članstvo 2013. godine. Korištenje EU fondova je mogućnost koja stoji na raspolaganju i javnim i privatnim organizacijama, a na građanima i zaposlenicima je odgovornost hoće li te prilike i iskoristi.

Sustav EU fondova je sveobuhvatan i zamršen sustav, pa je potreba za stjecanjem znanja u tom području vrlo velika. Istraživanja pokazuju da se korištenje EU sredstava može poboljšati ponajprije ulaganjem u edukaciju i kompetencije ljudi.

Aktualno programsko razdoblje 2021. - 2027. predstavlja najizdašniji investicijski ciklus u povijesti Hrvatske, na raspolaganju joj je više nego dvostruko više sredstava nego u prethodnom, pa je priprema za uključivanje u proces planiranja i korištenja mogućnosti koje EU fondovi nude, osobito važna.

Tematske cjeline:

  • Europska Unija i njezine institucije
  • Financiranje, bespovratna sredstva, programi i fondovi EU
  • Zakonodavni, institucionalni i strateški okvir
  • Sustav upravljanja strukturnim i investicijskim fondovima

Cilj predavanja je upoznati polaznike sa sustavom EU fondova, njegovom strukturom i načinom funkcioniranja - kako je uspostavljen sustav EU fondova, kako se njime upravlja, koja su tijela zadužena za to, koje procedure postoje, tko, kako i kada objavljuje natječaje, tko i kako se na njih može prijaviti.

Predavači:

Ana Marić, Jasna Kancir

Prijava:

Prijava sudionika putem Internet stranice: https://prijava.hkig.hr

Stručno usavršavanje:

Sudionici webinara ostvaruju pravo na 3 akademska sata iz stručnog područja u okviru stručnog usavršavanja za obveznike

Kotizacija:

Nema kotizacije

Ostale vijesti 2024.