Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Kongresi i događanja

Hrvatska konferencija o potresnome inženjerstvu - 2CroCEE

22. ožujka 2023.

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas da se prijavite na sudjelovanje u drugoj Hrvatskoj konferenciji o potresnome inženjerstvu (2nd Croatian Conference on Earthquake Engineering) - 2CroCEE, koja će se održati od 22. do 24. ožujka u hotelu Westin (Kršnjavoga 1, Zagreb), a čiji je generalni sponzor Hrvatska komora inženjera građevinarstva (HKIG).

Kao i 2021. godine (1CroCEE), konferencija je uključena u stručno usavršavanje i vrijedi ukupno 24 školska sata, što se odnosi na sudjelovanje na tri dana konferencije 22. - 24. ožujka 2023.

Kotizacija uključuje svečanu večeru, ručkove, stručne ekskurzije i ostalo - više informacija.

Kotizacija za članove Komore

Sudjelovanje samo na trećem danu skupa (petak 24. ožujka), gdje su grupirana stručno usmjerena predavanja u ''Stručni dan'', vrijedi ukupno 8 školskih sati. Članovima Komore je omogućeno sudjelovanje, samo na ''Stručnom danu'', uz kotizaciju od 100 EUR + PDV, a ističemo nekoliko više nego interesantnih tema:

  • ekskluzivno predavanje o rekonstrukciji Katedrale,
  • predavanje o obnovi gradske jezgre u Dubrovniku,
  • sesiju o primjeni seizmičke izolacije (iskustva iz Italije),
  • iskustva naših kolega iz Turske,
  • niza primjera iz obnove nakon potresa,
  • brojna iskustava iz svijeta.

Podizanje razine znanja

Konferencija je novi korak u podizanju razine znanja, a izravno se naslanja na uspješnicu 1CroCEE koja je okupila ključne dionike u području potresnoga inženjerstva (gotovo 200 radova s više od 700 sudionika iz 26 država, a od toga više od 400 članova HKIG), uključujući pozvana predavanja vodećih svjetskih stručnjaka i podršku niza institucija (svjetskog, europskog i hrvatskog udruženja za potresno inženjerstvo, niza ministarstava, akademije, inženjerskih udruženja, komora, ambasada Italije i Japana, Svjetske banke te medija).

Goruća tema u Hrvatskoj

Organizacijom druge konferencije pokušavamo usmjeriti ''state of the art'' znanja prema konkretnim problemima u struci/znanosti, a posebice prema procesima obnove i upravljanju rizikom od potresa. Još jednom smo okupili gotovo sve dionike, koji su prepoznali goruću temu u Hrvatskoj, a pokazalo se da samo zajedništvom možemo napraviti presudne i nužne korake. Vjerujemo da prepoznajete napor zajednice stručnjaka koja se bavi problematikom potresnoga inženjerstva i da ćete sudjelovati ovom događaju za koji se nadamo da će postati nova tradicija s ciljem stvaranja poboljšanih strategija i smjernica u potresnome inženjerstvu kako bi se povećala sigurnost naše zajednice.

Nastup vodećih stručnjaka

Dodatno, moramo istaknuti predavanje vodećeg projektanta u Švicarskoj Dr. Pierina Lestuzzia (četvrtak, 23. ožujka), te niz vodećih svjetskih stručnjaka u plenarnim (keynote) i pozvanim (invited) predavanjima. Ukupno će biti više od 100 predavanja koja obrađuju gotovo sve teme u području potresnoga inženjerstva - aktualne/detaljne informacije možete pronaći na internet stranici - 2nd Croatian Conference on Earthquake Engineering 2CroCEE (22-24 March 2023), uključujući raspored predavanja (Program 2CroCEE). Predavanja će biti u 4 paralelne sekcije koje su raspodijeljene tematski, a službeni jezik konferencije je engleski.

Registrirajte se za Stručno usavršavanje

Za sve dodatne informacije o registraciji, prisustvu pojedinačnim predavanjima, podršci ili sponzoriranju konferencije javite se na email: crocee@grad.hr.

Radujemo se novom okupljanju oko ''potresnih'' tema, a nadamo se doprinosu na opću korist u Hrvatskoj.

Josip Atalić

Ostale vijesti