Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Stručna izdanja Komore

Smjernice za izradu glavnog projekta za građenje zgrade

Smjernice za izradu glavnog projekta za građenje zgrade

Hrvatska komora inženjera građevinarstva je proteklom razdoblju posebno usmjerila aktivnosti na izradu smjernica i priručnika kako bi svojim članovima olakšala rad.

Slijedeći tako inicijativu članova koji su ukazali na potrebu izrade smjernica kojima bi se uredili pravila izrade i sadržaj glavnog projekta za zgrade, Komora je okupila tim za izradu Smjernica koji je odmah krenuo s radom.

Svjesni smo toga da samo ispravan, točan i potpun projekt može osigurati kvalitetnu i sigurnu izvedbu i uporabu svake građevine.

Cilj ovih smjernica je na jednome mjestu, na primjeru glavnog projekta za građenje stambene zgrade (novogradnje), detaljno analizirati i prikazati pravilnu primjenu Pravilnika o obveznom sadržaju i opremanju projekta građevina, osobito na pojedinim, za projekt ključnim, dijelovima pojedinih mapa projekta.

Smjernice su zamišljene kao pomoć inženjerima u korištenju brojnih propisa koji moraju biti primijenjeni prilikom izrade projekta (obvezni sadržaj, opremanje i označavanje projekta i sl.). kako bi se ujednačio rad projektanata i podigla kvaliteta izrade tehničkog i općeg dijela projekta, čime se doprinosi kvaliteti izvođenja i u konačnici sigurnosti zgrada.

Komora će, kao udruženje stručnih i odgovornih profesionalaca i dalje, proaktivno štititi interese svojih članova i položaj struke u društvu te će nastaviti s praksom izrade smjernica i priručnika.

Download centar

Preuzimanje dokumenata:

Smjernice[ PDF: 18,03 MB ]